GESTUALNO SLIKARSTVO


Napoved delavnice

14.7. bo ob 17:00 v Domu skupnosti savskega naselja nova likovna delavnica. Vodila jo bo prleška slikarka Aleksandra Fekonja. Predstavila nam bo akcijsko oz. gestualno slikarstvo, ki se je razširilo v 50-ih letih prejšnega stoletja v Ameriki in zatem po vsem svetu.
Otroci so v šoli omejeni le na majhne slikovne formate, zato smo se odločili, da jim omogočimo ustvarjanje na velike slikovne površine večjega formata, namesto majhnih čopičev bodo uporabljali velike čopiče. S tem pristopom bodo neposredno izpostavljeni k izraznemu in spontanemu kreativnemu ustvarjanju.
Vabilo
V procesu gestualnega izražanja bodo spoznali osnovne gradnike in zakonitosti likovne kompozicije in izrazne značilnosti poteze v pastoznih nanosih barve.
Cilj delavnice je omogočiti otrokom premostiti konvencionalne omejitve v možnostih njihovega ustvarjanja in na drugačen (sproščen) način spoznati vidike in principe abstraktnega slikarstva.
Otroci naj pridejo primerno oblečeni, saj barve ne gredo z oblek. S seboj naj prinesejo tudi nekaj za žejo.
Delavnica bo trajala do pribl. 19:15, potem bomo skupaj postavili razstavo, na katero vabimo starše in ostale zainteresirane.
V svojo ustvarjalno skupino vabimo tudi tiste, ki so malo mlajši ali pa malo starejši in bi se radi pridružili.
Prosim, da zaradi tehničnih razlogov otroke predhodno prijavite na: neza.kozak@mundilfari.si